Menu

Eindhoven – speeltuin Philipsdorp

Speeltuin Philipsdorp ligt in de wijk Lijmbeek in Woensel-Zuid, opgericht in 1922.
Mede dankzij de steun van Philips heeft de speeltuin goede jaren gekend. Maar uiteindelijk kwam er toch de klad in toen het bezoekersaantal terugliep en de sponsoring door Philips achterwege bleef. Eind jaren '90 werd de speeltuin bijna volledig afgekeurd en ging de knip op de deur. Een groep nieuwe vrijwilligers heeft toen alles in het werk gesteld om de speeltuin compleet te laten renoveren.

Sinds eind juli 2018 werkt er in de speeltuin elke dinsdagochtend een team van jongeren met een licht verstandelijke beperking van Wijksteunpunt PSV. Hierbij wordt samengewerkt met Lunetzorg. Ze zorgen ervoor dat de speeltuin er altijd netjes uitziet door te helpen bij verschillende onderhoudswerkzaamheden. Ook verzorgen ze de plantjes en helpen ze bij het onkruid wieden.

“Ik kijk iedere week uit naar de dinsdagochtend. Het is erg leuk om de klusjes samen met de vrijwilligers van de speeltuin te doen. Het resultaat mag er altijd zijn voor de kinderen die er later weer komen spelen. We drinken altijd nog gezamenlijk een kopje koffie op het einde van de ochtend.”

 

Ik ben een speeltuin en heb interesse

Interesse in een samenwerking?

Eindhoven Philipsdorp
Anthony van Leeuwenhoeklaan 30
Eindhoven 5612 PB
Nederland