Menu

Doetinchem – belevingspark Doetebol

In belevingspark Doetebol in Doetinchem zijn vanaf februari 2018 jongeren met een verstandelijke beperking aan het werk. De jongeren zijn afkomstig van dagbestedingslocatie AnnaHoeve van Elver. De jongeren helpen Stichting Doetebol in het onderhoud en beheer en hebben zo een volwaardige werkplek en zinvolle dagbesteding. Stichting Doetebol is blij met de ondersteuning van de jongeren, want er blijven veel werkzaamheden liggen door een gebrek aan vrijwilligers.
Bekijk hier het tv-item van Regio 8 en hier het item van Omroep Gelderland over de samenwerking.Kansen voor jongeren met een beperking in Doetinchem
Irma Harmelink voorzitter Elver, Vanessa Schroer voorzitter St. Doetebol en Wethouder Ingrid Lambregts zijn enthousiast over de verbinding die gemaakt is tussen Elver en Stichting Doetebol, met medewerking van Jantje Beton, HandicapNL en Wijkwerk van de gemeente Doetinchem. Cliënten van Elver dagbestedingslocatie AnnaHoeve zijn zo zichtbaar in de wijk Schöneveld en voor de cliënten is het werken een enorme vergroting van hun eigenwaarde. Dit project biedt tevens ruimte om de huidige samenwerking gericht uit te breiden voor de toekomst.

De vier jongeren die aan de slag gaan in de speeltuin voelen zich nu al erg verantwoordelijk. “Als er rommel ligt dan ruimen wij het op met een papierprikker, we verzamelen alles in een emmer en brengen het weg. Wij moeten ervoor zorgen dat de speeltuin schoon en netjes is, “aldus Fred. Ook Dewy heeft het naar haar zin: ” Als ik de sleutel heb, dan kan ik de prullenbak leeg maken. Ik moest er eerste even aan wennen in de speeltuin, maar het is erg leuk en fijn om een frisse neus te halen.”

Ik ben een speeltuin en heb interesse

Interesse in een samenwerking?