Menu

VriendenLoterij steunt ‘Aan de slag in de speeltuin’

2 februari 2016

as_goed-geld-gala

Fotografie: Roy Beusker

Voor duizenden jongeren met een verstandelijke beperking is gewoon meedoen in de samenleving geen vanzelfsprekendheid. Terwijl het voor hen juist zo belangrijk is om een werkplek te hebben waar zij hun talenten kunnen ontwikkelen. Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten vonden samen ‘de perfecte match’. Jongeren met een verstandelijke beperking krijgen een stage- of werkplek in 125 speeltuinen waardoor maar liefst 65.000 kinderen kunnen blijven buitenspelen!

Gewoon meedoen is geen vanzelfsprekendheid

Veel speeltuinen zitten te springen om aanvullende werkkrachten volgens Pauline van der Loo, teamleider programma’s bij Jantje Beton. Daarbij is uit eerdere pilot-projecten gebleken dat de speeltuin een zeer geschikte werk- en stageplek voor jongeren met een verstandelijke handicap is. Het helpt ze hun talenten te ontwikkelen, vergroot het gevoel van eigenwaarde en biedt ze sociale contacten.

Extra financiering VriendenLoterij

Het project van Jantje Beton en Fonds Verstandelijk Gehandicapten ontving tijdens het Goed Geld Gala van de Vriendenloterij een extra bijdrage van maar liefst 446.000 euro! Zonder de extra financiering was dit project niet mogelijk geweest.