Menu

Speeltuin Kukelnest enthousiaste ambassadeur voor project ‘Aan de slag in de speeltuin’

7 juli 2017

Speeltuin Het Kukelnest biedt werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking

In speeltuin ‘Het Kukelnest in Goor, Overijssel vond vandaag de feestelijke uitreiking plaats van een cheque als dank voor hun vrijwillige en enthousiaste inzet voor het project ‘Aan de slag in de speeltuin’. Middels dit project biedt Het Kukelnest een werkplek aan een team van 18 mensen met een verstandelijke beperking. Ze helpen de speeltuin in het onderhoud en beheer en hebben zo een volwaardige werkplek en zinvolle dagbesteding. De mensen komen van Aveleijn, een zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding biedt. Speeltuin ‘Het Kukelnest’ is blij met de extra ondersteuning; er is altijd iets te doen in de speeltuin.

Breed gedragen samenwerking
‘Aan de slag in speeltuin Het Kukelnest’ is een breed samenwerkingsverband tussen Jantje Beton, Fonds verstandelijk gehandicapten, zorgorganisatie Aveleijn, en speeltuin Het Kukelnest. Nienke Siemerink, vakspecialist van Aveleijn, is enthousiast over de verbinding die gemaakt is tussen de verschillende partijen. “Voor onze cliënten biedt de variatie aan werkzaamheden op de kinderboerderij veel uitdaging en kansen op ontwikkeling. Ze hebben een taak die er daadwerkelijk toe doet zoals bijvoorbeeld dieren verzorgen, de tuin onderhouden of bezoekers helpen. Zo hebben ze een volwaardige plek in de maatschappij en dit bevordert weer de zelfredzaamheid van onze cliënten”, vertelt zij.

Edu Hoek, oprichter, initiatiefnemer en beheerder van speeltuin Het Kukelnest, is al sinds de start van het project een enthousiaste ambassadeur. Daarom boden Jantje Beton en het Fonds verstandelijk gehandicapten, samen met het team verstandelijk beperkten Edu Hoek vandaag een feestelijke cheque aan ter waarde van 250 euro voor spel- en onderhoudsmateriaal voor de speeltuin. Ook is er taart  voor het hele team. Edu Hoek: “ik vind het geweldig zoals we met deze mensen kunnen samenwerken; ze zijn altijd zo enthousiast en werken altijd met een lach op hun gezicht. Echt fantastisch!”

Bewezen succes
In Nederland zijn al ruim 40 speeltuinen die succesvol samenwerken met een team van mensen met een verstandelijke beperking. Door de samenwerking van Fonds verstandelijk gehandicapten en Jantje Beton en de steun van de VriendenLoterij worden de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbonden met scholen voor speciaal onderwijs of instellingen voor dagbesteding, waardoor 875 mensen met een beperking aan de slag kunnen gaan. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen. Speeltuinen, zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via www.aandeslagindespeeltuin.nl.