Menu

 

Ook het afgelopen jaar zijn er waardevolle samenwerkingen ontstaan tussen speeltuinen, scholen in het speciaal onderwijs (VSO) en zorginstellingen. Alle betrokkenen zijn supertrots op wat zij met elkaar en voor elkaar kunnen doen. In Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! in IJmuiden helpen de jongeren van Philadelphia en bij Speeltuin Gerard Dou in Leeuwarden zijn de VSO-leerlingen van De Monoliet met veel plezier gestart.

Ook in Dordrecht en Eindhoven krijgen speeltuinen de laatste maanden extra hulp van jongeren uit de omgeving:

“Iedereen heeft erg veel plezier in het werk en er wordt veel nuttig werk verricht”, vertelt Heleen Warmerdam, speeltuin Oosterkwartier Dordrecht enthousiast. Ook de leerlingen van VSO De Stroom zijn enthousiast, Kristel (17) weet het nu al: “Als ik later klaar ben met mijn school, kom ik graag terug als vaste vrijwilliger!”

Martijn is aan de slag in speeltuin Philipsdorp in Eindhoven: “Ik kijk iedere week uit naar de dinsdagochtend. Het is erg leuk om de klusjes samen met de vrijwilligers van de speeltuin te doen. Het resultaat mag er altijd zijn voor de kinderen die er komen spelen. We drinken altijd nog gezamenlijk een kopje koffie op het einde van de ochtend.”

We hebben tot nu toe, in het 3e jaar van ons project, 54 matches tot stand kunnen brengen en zo 212 mensen met een beperking aan de slag geholpen.