Menu

Feestelijke start ‘Aan de slag in de speeltuin’ in Etten-Leur


16 maart 2017

Speeltuin Hoge Neer

Speeltuin ‘Hoge Neer’ biedt werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking

In speeltuin ‘Hoge Neer’ in Etten-Leur vond vandaag de feestelijke start plaats van de eerste samenwerking van ‘Aan de slag in de speeltuin’ in West-Brabant. Bij de speeltuin ‘Hoge Neer’ zijn vanaf begin dit jaar acht mensen met een verstandelijke beperking aan het werk. Ze helpen de speeltuin in het onderhoud en beheer en hebben zo een volwaardige werkplek en zinvolle dagbesteding. De mensen komen van Amarant ‘Het Liesbos’. Speeltuin ‘Hoge Neer’ is blij met de extra ondersteuning; er is altijd iets te doen in de speeltuin.

Breed gedragen samenwerking
‘Aan de slag in speeltuin Hoge Neer’ is een breed samenwerkingsverband tussen Jantje Beton, Fonds verstandelijk gehandicapten, Amarant, partycentrum Twee Gebroeders, Stichting Speeltuin Hoge Neer en Gemeente Etten-Leur. Zij tekenden hiervoor een intentieverklaring. Vicky Martens, manager Amarant, is enthousiast over de verbinding die gemaakt is tussen allerlei partijen. “Voor onze cliënten is het een enorme vergroting van hun eigenwaarde dat ze hier kunnen werken. Bovendien zijn ze zo zichtbaar in de maatschappij en dat is ontzettend belangrijk”, vertelt zij.

Kansen voor zowel mensen met een beperking als de speeltuin in Etten-Leur
Wethouder Van Hal vult haar aan: “Het is schitterend om te zien hoe de cliënten met hart en ziel aan het werk zijn, ongeacht de weersomstandigheden. Dit is een prachtig voorbeeld van een samenwerking waarbij iedereen meedoet. Met een uniek resultaat. Ik ben erg blij met iedereen die zich zo hard maakt om dit initiatief te laten slagen. Zo zien we dat Twee Gebroeders zo hartelijk de deur heeft open gezet voor deze fijne groep mensen.”

Bewezen succes
In Nederland zijn al ruim 35 speeltuinen die succesvol samenwerken met een team van mensen met een verstandelijke beperking. Door de samenwerking van Fonds verstandelijk gehandicapten en Jantje Beton en de steun van de VriendenLoterij worden de komende jaren minimaal 125 speeltuinen verbonden met scholen voor speciaal onderwijs of instellingen voor dagbesteding, waardoor 875 mensen met een beperking aan de slag kunnen gaan. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen. Speeltuinen, zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via www.aandeslagindespeeltuin.nl.